Despre dragoste

Iubire

Nu am mai simțit tastatura sub degetele mele demult, chiar demult. Nu îmi permit să scriu mereu, din lipsă de timp, dar mai mult din lipsă de inspiraţie. Ştii când vrei să scrii despre ceva, te apuci de scris, termini ce ai de scris, dar nu vezi sufletul în ceea ce ai realizat? Asta mi s-a întâmplat şi mie în ultimul timp.

De aceea este bine să pui suflet în tot ceea ce faci, pentru că numai dacă dai tot ceea ce ai mai bun din tine succesul te va urma. Dacă nu eşti dispus să faci anumite sacrificii, dacă nu vei ieşi din mică sau marea ta zonă de comfort, nu vei da piept cu adevăratele capcane ale  vieţii.

Ei bine, astăzi vom vorbi despre dragoste. Vorbim despre acest subiect pentru că din punctul meu de vedere dragostea mereu a fost cea care mi-a întins o mână de ajutor când eram la pământ.

Nu trebuie să fii bătut de soarta în ultimul hal să îţi dai seama că în multe situaţii dragostea salvează. Dragostea vine însă sub mai multe forme. Dragostea de sine, dragostea de familie, dragostea de  partener, dragostea de lucruri, dragostea de mâncare, cafea şi lista poate continua. Vorbim aici de dragoste, în general.

Aud deseori oamenii că e mai bine singur, fără un partener alături. Ei bine, acei oameni sunt singuri în latura emoţională, dar dragostea este compensată în general de o carieră sau de un animăluţ de companie. Ei nu sunt mereu singuri, se regăsesc în alte poveşti şi nu este nimic greşit în asta.

Eu vreau să îţi împărtăşesc puţin un subiect mai intim din viaţa mea şi o să vorbesc de dragostea faţă de partener, viaţa de cuplu. Avem o relaţie de aproximativ 7 ani, dar nu suntem căsătoriţi şi încă nu ştim exact când vom face acest pas, în caz de întrebaţi. Zic asta pentru că această întrebare vine în ultimul timp mai des decât merg eu la baie.

Vă spun din propria experienţă cât de bine e să ai pe cineva lângă tine care la sfârşitul zilei să te întrebe de ce sunt agrafe peste tot în baie şi câte geluri de duș îţi trebuie să faci o baie? Glumesc, viaţa de cuplu este complexă, frumoasă, grea, amuzantă.  O să vă spun cum văd eu dragoatea, şi dacă va fi cineva care se va regăsi în aceste rânduri sau măcar să îi ungă sufletul aceste rânduri, scopul este atins.

Șapte ani de relaţie nu este o perioadă lungă și nici scurtă, dar cred că este de ajuns să înveţi cum să trăieşti alături de el/ea, ce îi place, ce nu îi place şi mai ales punctele forte ale relaţiei voastre. Relaţiile sunt foarte diferite, oamenii sunt diferiţi, de aceea vă pot sfătui să nu vă comparaţi niciodată relaţia cu altă relaţie. Pentru că fiecare dintre noi alegem să ne trăim vieţile în moduri diferite. De aceea faza asta cu uite cum fac ăia sau ce i-a luat ăla ăleia, unde merg ăia în vacanţă trebuie să înceteze cât mai repede.

Tot ceea ce se întâmplă între voi doi trebuie să rămână între voi doi. Cu toţii avem prietetni foarte buni cu care vrem să împărtăşim anumite detalii picante sau mai puţin picante. Ei bine nu toate detaliile trebuie împărtăşite. Știţi cum e, unii dintre oameni sunt doar curioşi, nu chiar intreresați de ceea ce se întâmplă. Aşa că ai grijă cui i te confesezi pentru că s-ar putea să îţi faci mai mult rău decât bine.

Din când în când ar trebui să existe şi momente în care sunteţi prieteni foarte buni, nu neapărat iubiţi şi să vă povestiţi unul altuia cum v-a fost ziua: „Nu pot să cred ce mi-a făcut aia?” Și el să apară: „Lasă, baby, că nici tu nu ai făcut ceea ce trebuie!”

Asta îmi place la Vlădutz, el tot timpul m-a învăţat să fac ceea ce este corect şi că nu mereu eu am dreptate. A avut mereu curajul de a recunoaște că eu zic prostii mari cât casa şi că ar trebui să fiu realistă şi să nu mai iau totul atât de personal.  Nu e bine să ai lângă tine o persoană prefăcută gata să îţi ia mereu partea numai să nu creeze tensiune.

Ar trebui să mai adăugaţi şi multă încredere asezonată cu momente de „fă ce îţi place ţie şi eu ce îmi place mie” şi gata. Încrederea este liantul ce stă între două persoane ce vor să creeze o relaţie de lungă durată. Fără încredere nu puteţi clădi fundaţia unei relaţii care este foarte importantă. De la ea pleacă tot. Datorită ei începe o relaţie şi din cauza ei se termină o relaţie.

Articolul aceasta este scris din punctul meu de vedere, nu impun cuiva să îşi trăiască viaţa într-un fel anume sau să nu facă anumite chestii, pur şi simplu îţi arăt teoria mea despre dragoste şi poate mulţi dintre voi s-ar putea să vă şi regăsiţi în aceste rânduri.

Un alt punct forte al unei relaţii îl văd în cuvinte. Nu am crezut niciodată în puterea cuvintelor mai mult decât cred acum. Am rupt prietenii, am lăsat în urmă despărţiri, lacrimi, fericire, amintiri, toate datorită sau din cauza cuvintelor. Cuvintele reprezintă o armă. Dar eşti singurul care poate decide cum o vei folosi, într-un scop bun sau rău. Relaţiile interumane se bazează mult pe cuvinte.

Luaţi o pauză, respiraţi adânc şi gândiţi-vă. Ne exprimăm aproape întotdeauna prin cuvinte, cuvintele îţi pot face un iad dintr-un rai şi invers. Când suntem nervoşi tindem să sfâşiem inima apropiaţilor în bucăţi când aruncăm cuvinte. Şi începem o frumoasă poveste de dragoste când mângâiem sufletul cuiva prin sentimente exprimate în cuvinte. Ia aminte că eşti unicul care poate să îşi facă viaţa mai bună, cuvintele ajută, foloseşte-le înţelept.

În relaţie, cuvintele sunt cheia. Trebuie să mai ştii şi când să taci, dacă eşti nervos sau ai o zi proastă te sfătuiesc să îţi iei ceva timp liber, departe de el/ea şi să te liniștești. Fă ce îţi place şi revino atunci când ai alungat toate vibe-urile negative.

Ar mai fi multe de zis, aş putea să vorbesc toată ziua despre dragoste. Ceva atât de pur şi totuşi ceva atât de scump. Din păcate nu mulţi oameni sunt atinşi de ea. Atunci când omul va înţelege că funcţionează când este înconjurat de dragoste atunci va fi pace şi bine. Nu va mai alerga după bani, nu va mai plânge de îngrijorări şi nu va mai aduna stres. Sper să nu mă îndrăgostesc niciodată de bani şi să devin oarbă în ale omenirii, sper mereu ca lucrurile mici să însemne mereu atât de mult.

Fă ce îţi place, nu eşti un munte. Te poţi muta, te poţi mişca, mergi unde eşti fericit. Nu îţi irosi viaţa alergând într-o direcţie greşită. Alege să fii fericit, alege o dragoste şi las-o să te sfâşie.

În încheiere aş vrea să vă mulţumesc că aţi fost alături de mine citind aceste rânduri. Sper să vă găsiţi ceva să vă umple de dragoste şi să zâmbiţi mai mult.

Cu drag,

Elena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s