Șirnea, colț de Rai

 

20170711_155753

Uităm că trebuie să ne oprim la un moment dat. Uităm să punem stop. Ne trezim robotizați și respectăm aceeași rutină. Dacă nu te regăsești în ceea ce scriu eu aici, te felicit. Ești pe drumul cel bun.

Știu și înțeleg că uneori nu te poți opri imediat. Poate nu te poți opri pentru că nu îți permiți acest lux. Ai în spate o familie și facturi de plătit. Bagi ture la greu fără să te gândești dacă e bine pentru organismul tău. Te gândești doar la cât o să câștigi la final de lună după aceste ture. În ciuda dificultăților mereu există o cale de mijloc, mereu există o soluție. Trebuie să înveți să te prețuiești mai mult deoarece tu ești motivul pentru care roata se învârte. Poți să crezi că ești buricul Pământului pentru că ești al naibii de important.

De aceea, eu îți propun un RESTART. Și vin și cu soluția: Șirnea. Cine e Șirnea, zici? Mai bine spus unde e Șirnea?

Ei  bine, Șirnea este un sat din comuna Fundata, județul Brașov. Șirnea este așezată la poalele Munților Piatra Craiului (2244m) și din 16 iulie anul 1973 se declară sat turistic. Așa ne spune doamna Wikipedia, așa vă spun și eu vouă.

Șirnea este exact ce ai nevoie pentru a te reconecta cu natura. În timp ce citești poți să faci și o imagine, să vezi  cum te cuprinde relaxarea. Aici poți afla multe lucruri despre tine și organismul tău. Aici poți observa ceea ce tu acasă poate treci cu vederea.

Dealuri verzi și drumuri înguste de trebuie să cazi la înțelegere cine merge înapoi și cine înainte. Case răsfirate pe deal de zici că s-au certat între ele și nu suportă să stea una lângă alta. Oamenii sunt primitori și gata să-ți trântească o omletă cu brânză și roșii de le treci pragul.

E liniște acolo și iarbă multă de un verde crud. Munții așteaptă apusul să poată dansa în fața telefoanelor. Că atâtea poze vei face, vei vedea. Totul e pozabil. Și furnica aia de pe floare, albina de pe frunză și piatra aruncată-n apă. Tot.

Exact așa cum e vorba aia. Fă Rai din ce ai. Fă-ți timp să faci Șirnea. Ha, ha cum le-am legat pe astea. Noi ne-am petrecut aniversarea de 7 ani acolo. Am vrut ceva scos din zumzetul junglei de beton. Am vrut liniște. Am filmat și un video pentru voi în stilul nostru amatoricesc. Nu se compară cu ceea ce este acolo. Trebuie să mergi și să respiri aerul ăla super curat.

Hai că eu sper că te-am pus puțin pe gânduri și vrei să ajungi și tu pe acolo. Nu uita că meriți asta! Este șansa ta spre relaxarea supremă.

 

Cu drag,

Elena.

One thought on “Șirnea, colț de Rai

  1. invictus207 July 28, 2017 / 3:30 pm

    SA STII CA M-AI CUCERIT CU ARTICOLULU TAU…AM SA IMI PROPUN O TURA PE ACOLO SA VAD LA FATA LOCULUI MINUNATIILE NATURII ,SA SIMT NATURA LA EA ACASA,…BRAVO

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s