Încă o noapte gratis la Viena

1552213251070.jpg

După Lisabona și Atena, am ajuns și la Viena! Tu, călătorule dacă ai vreodată în gând să mergi ia hai să-ți povestesc eu puțin în ce te bagi!

După un drum plin de ploaie până la București de abia vedeai în față am ajuns la parcarea privată în care am lăsat mașina. A fost prima dată când am făcut asta după recomandarea unui prieten. De fiecare dată stăteam la câte un prieten și lăsam mașina pe la ei. Acum am decis să nu mai intrăm în București deloc. E plin Bucureștiul de cafenele de specialitate, dar e mai plin de trafic. Am plătit pentru 7 zile 110 RON la Parcare-aeroport-Otopeni așa o găsiți pe Facebook. Super tare omul și o companie plăcută. Cinci stele din cinci! Recomand, sau cum era?

Cu ce am zburat?

Am zburat cu Austrian Airlines. Zborul a durat o oră și 20 de minute, fără turbulențe. Vă puteți lua o geantă de mână plus geanta de laptop sau o gentuță mai micuță extra. Aveți inclusă o gustare (napolitate, prăjiturică,biscuiți ) și o băutură (apă, ceai, cafea, vin, carbogazoase). La întors în schimb s-au gândit să ne anuleze zborul fix când era momentul îmbarcării. A fost șoc că nu ni s-a mai întâmplat asta până acum. Au găsit un motiv stupid dând vina pe vreme. Era un soare de făceai plajă pe pistă mai bine ca în Mamaia. Ne-am prins clar că ne minte pe față. După nervi, oboseală, plimbări de la un ghișeu la altul, am ajuns la Hilton. De aici vine și titlul, încă o noapte la Viena gratis. Au decis să ne cazeze acolo până a doua zi dimineață, poate Dunărea ne mai alină supărarea. Nu ne-am mulțumit cu 4 stele și o cină, normal! Am continuat cu telefoane, reclamații, mail-uri și orice din online. Încă așteptăm răspuns. Contează să faci tot ce ține de tine și să nu te mulțumești cu puțin. Oamenii ăia își bat efectiv joc de banii și timpul tău. Au fost oameni bolnavi care aveau operații programate, tratamente și nunți la care trebuiau să fie prezenți. Chestia asta se întâmplă destul de des, aceștia anulând cam 3 – 4 zboruri pe zi. Așa NU! Deci puteți să vă reorientați puțin la alegerea acestei companii. Am înțeles că fac așa pe multe zboruri de București pentru că noi suntem mai ușor de mulțumit. Un mic update: ne-am primit banii înapoi cu ajutorul unei companii din România.

Unde ne-am cazat?

Spre deosebire de alte cazări aici în Viena este puțin mai scump, dar am avut noroc să găsim ceva care a fost aproape de centru și destul de fain. Am fost cazați 7 nopți și chiar pot spune că nu am avut vreo problemă. Pension Tal Studios a fost scăparea noastră. Chiar ne-am chinuit să găsim ceva acceptabil raport calitate – preț.

Viena la o primă impresie

Viena este ca o poezie. Surprinde multe stări ale unui om care o vede pentru prima dată. Entuziasmul pe care ți-l oferă nu poate fi descris. Este extraordinar de curată. Peste tot pe unde mergi vei vedea că oamenii aruncă la coș, sting mucuri de țigară în scrumierele special amenajate lângă coșurile de gunoi și oamenii chiar respectă culoarea semaforului (semafoarele lor sunt cele mai drăguțe).

Ce am ales ca și transport în Viena?

De la aeroport am luat un autobuz care ne-a dus aproape de cazare. Se numește VAL 2 dar e și VAL 1 depinde doar unde ai nevoie să te lase. Noi mergem fooooarte mult pe jos așa că am ales picioarele ca mijloc principal de transport, dar am mai apelat pe alocuri la metrou.  Metroul este foarte util, bilete le puteți lua din stațiile special amenajate de la aparate. O călătorie cu metroul este 2,40 euro per persoană.

Ce trebuie neapărat să guști în Viena

 • ștrudel/ plăcintă cu mere
 • șnițel vienez
 • bere (de orice fel)
 • cappucino vienez
 • covrig vienez (mega bun)

Ce poți să vezi GRATIS

Trebuie să încep prin a vă spune că arhitectura din Viena este impresionantă. Toate clădirile arată impecabil și sunt menținute foarte bine de localnici. Te poți pierde cu orele în detaliile pe care acestea le oferă. Tavanele și podelele vechi sunt operă de artă. Acum am înțeles de ce Viena atrage așa de mulți turiști. Mă văd stând acolo și scriind despre orice cu o cafea bună lângă și un covrig de ăla bun al lor. Acum o să las pentru voi obiective gratis, unele destul de cunoscute altele mai puțin cunoscute. Important e să îți organizezi ceea ce vrei să vezi după bunul plac și să nu fii ca un turist care bifează obiective doar de dragul normalității. Descoperă locuri noi și bucură-te de faptul că te pierzi pe străzile cu nume hazli.

 1. St. Stephane’s Cathedral
 2. Juden Platz
 3. Belvedere Palace
 4. Schonenbrunn Palace
 5. Prater
 6. Viena City Hall
 7. The Justice Palace
 8. Veganista
 9. Museumsquartier
 10. Minoritenkirche
 11. Cafe Central
 12. Special place to take the best photo with carriage and horses

Am făcut o grămadă de poze. Mi-a plăcut foarte mult aici. Aș mai merge. Am băut cafea foarte bună și am întâlnit oameni prietenoși. Ca și cafenea de specialitate recomand Balthasar. Un deliciu!

Ne auzim în curând cu o altă destinație!

Cu drag,

E. ❤

 

 

2 thoughts on “Încă o noapte gratis la Viena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s