Social media a explodat în ultima perioadă. Deși asta este ceva benefic pentru anumite afaceri, nu este benefic pentru unele persoane. Încă sunt convinsă că ar trebui să dai un test psihologic și de limba română ca să poți lăsa un comentariu. Dar poate va apărea și asta.
Când eram eu mai mică, foloseam internetul pentru lucruri simple: să îi duci profei de istorie un super rezumat sau profei de română caracterizarea perfectă. Existau și cărțile, dar copiam cam tot de pe internet. Cred că 90 % din elevi aveau aceeași caracterizare și aceeași notă în catalog.
Deci, trecem peste acest scop, scopul informativ. Acum social media are un mare impact asupra tinerilor. Dacă ai multe like-uri = faimos. Complet fals dacă nu folosești acest avantaj într-un scop constructiv, dar aici intrăm în alt subiect pe care îl vom dezbate într-un articol viitor.
Acum să vedem de ce este important și cum să fim educați atunci când folosim aceste platforme de socializare:
1. Înainte de a lăsa un comentariu negativ/pozitiv asigură-te că limba română este prietena ta.
Cratimele, virgula, semnele de punctuație au fost aduse în viața limbii române cu un scop: pentru ca noi, oamenii să nu mai gesticulăm și să vorbim prin semne. Cu ajutorul acestor mici magicieni, propozițiile chiar au un sens. De obicei virgulele sunt cam neastâmpărate. Nici eu nu prea le prind pe toate, dar mă străduiesc să prind cât mai multe. Dacă nu ai greșeală de tastatură care este evidentă, nu ai nici o scuză atunci când greșești. Folosiți-le! Nu lăsați cratima să moară!
2. Se pot lăsa comentarii fără înjurături.
De obicei, anumite personaje au impresia că înjurăturile măsoară gradul de periculozitate al individului. De obicei indivizii au 9 ani. Nu vă lasați păcăliți de așa ceva. Un om educat nu recurge la așa ceva. El o să încerce din răsputeri să nu se coboare la nivelul comentariului anterior așa că o să răspundă cu calm și cu termeni elevați pentru ca celălalt să folosească dicționarul pentru a înțelege ceea ce ai spus. Știu că e greu, dar încercați sau abandonați misiunea. E mai simplu!
3. Dacă nu ai nimic constructiv de spus mai bine taci!
Comentariile pline de ură sau multe înjurături nu sunt constructive deloc. Poți ajuta o persoană doar dacă îi explici cu argumente de ce greșește, nu doar așa fiindcă ție nu îți convine ceva. Nu fi un hater ieftin! Dacă ai argumente plauzibile, vei fi mult mai apreciat și chiar vei schimba ceva mentalități. O minte goală, mereu va face cea mai mare gălăgie!
4. Concentrează-te mai mult asupra propriei persoane!
De multe ori până și eu primesc comentarii sau mesaje de genul: Ce aș vreau să fiu în locul tău! Ce mult aș vrea și eu să călătoresc!
Păi poți dacă muncești în această direcție. Se întâmplă des ca o persoană să dorească cu ardoare locul unei persoane pe care o apreciază fără să-i ia și anii sau orele de muncă din spate. Succesul nu vine cu un rezultat final, vine cu un drum ce se parcurge de la zero și e greu. Concentrează-te să faci ceva pentru viitorul tău și nu mai visa la viața altcuiva!
5. Încearcă să stai cât mai puțin timp pe telefon accesând social media!
Da! Educându-te să stai cât mai puțin pe Insta/ Facebook vei avea mai mult contact cu viața reală. Vei avea contact cu micile plăceri ale vieții. Vei găsi soluții, persoane sau oportunități pe care le vei folosi pentru un viitor strălucit.
Eu asta fac chiar acum. Mai bine un articol decât un scroll.
Regulile sunt simple și ușor de urmat. E foarte ușor să fugi de drama de pe social media. Fă-ți o cafea și bagă-ți nasul într-o carte plină de mister.
Eu știu cu ce oameni interacționez și ce oameni îmi citesc articolele așa că acest articol va fi ca o lecție amuzantă pentru unii și poate jignitoare pentru alții. Educația este cheia viitorului. Uneori o să te doară să fii educat. Dar mai bine în chinuri educative decât prost!
Cu drag,
Elena ❤
Foarte binevenit acest articol, și era de dorit !
Eu recunosc vă sunt destul de rău la scriere și nu mă pricep așa de bine la semnele de punctuație, însă mă străduiesc ca atât cât știu, să fac..
La capitolul dialog, aici eu pătimesc foarte mult când văd atâta lume frustrată și cu civilizația în pioneză, care nu sunt în stare să poarte un dialog civilizat..
Am ajuns atât de divizaţi și împărțiți în gândire, încât nu știu cum și cine ar putea să ne facă mai uniți și mai iubitori unu cu altul, mai ales pe
you tube și face book..
Eu am avut pagina de fb doi ani ștearsă, apoi la insistențele unor prieteni am hotărât să îmi fac din nou pagină, credemă că după o săptămână îmi venea să urlu de ciudă că mi-am făcut pagină, când am văzut atâta lume obsedată de tot felul de nebunii, și nici nu știu cât timp o voi mai lăsa activă..
Îți Mulțumesc pentru acest articol, de luat în cinsiderare,
Multe Salutări !!!
LikeLiked by 1 person
Foarte frumos comentariul si sunt de acord cu el. Cu mare drag! O zi frumoasa!
LikeLiked by 1 person