Ajung trei zile în Berlin?

IMG_20190222_193319_990

 

Servus, călători!

Astăzi vom scrie despre Berlin. Acesta a fost oprirea noastră înainte să mergem în Maroc. Am fost îngrijorați că nu-l vom putea vizita cum trebuie în trei zile, dar a fost chiar ce a trebuit.

Noi am fost în ianuarie 2019 și l-am prins mohorât și ploios, dar cu multe de oferit.

La o primă impresie este o capitală colorată cu clădiri superbe și un sistem de transport care vine exact când trebuie. Neamțu-i neamț. Cred că în Berlin și Singapore am fost cea mai liniștită persoană când venea vorba de transport. Totul merge ca la carte.

Noi am zburat din București cu Ryan Air. Pentru două persoane am plătit 410 RON. Cazarea a fost excelentă și chiar v-o recomand și vouă. Hotelul se numește Meininger. A fost foarte curat și liniștit. Au și opțiunea să-ți lași bagajele la hotel gratis dacă avionul tău este la o oră târzie și mai ai ceva timp de pierdut prin oraș. Recomand cu încredere.

Ce vreme am prins! Ce frumos! Să te plouă încontinuu și să oprească doar jumătate de oră. Dar dacă tot am intrat în horă, să jucăm! Ne-am luat pelerinele, ne mai și adăposteam prin mall-uri. Depinde cât de tare se enerva ploaia.

IMG_20190112_123728_474

Ziua 1 a început cu 10 minute glorioase fără ploaie apoi a venit. Știam clar ce vom face în aceste trei zile și am încercat să vizităm exact ceea ce ne interesa. Sunt multe muzee și nu sunt chiar pe gustul nostru. Așa că am tăiat din ele.

Am ales ceva ce nu trebuie ratat și anume Bundestag Building (Palatul Parlamentului) și bine am făcut. Să nu uităm un lucru. Pentru a vizita această clădire trebuie să vă faceți rezervare și nu vă costă nimic. Veți trece printr-un control de securitate.

Atenție că vor fi două cozi. Cei care nu au rezervare și cei mai responsabili cu ea gata făcută. Să întrebați organizatorii că alții stau de la început la coada greșită.

O să vă spun pe scurt ce vă așteaptă când intrați în această clădire. În momentul când intrați o să primiți un ghid audio. Practic trebuie să îl urmați. Veți urmări toate punctele interesante pe care le puteți oberva pe măsură ce urcați.

Panorama finală e superbă. Un dom de sticlă prin care poți vedea Berlinul. Cam așa aș descrie această experiență. Plecați de acolo cu o lecție de istorie pentru că la bază aveți multe informații despre Hitler și Zidul Berlinului.

IMG_20190113_201835_388

Dacă ați vizitat această clădire practic ai cam văzut tot ce este important. De sus poți vedea toate atracțiile importante ale Berlinului. Este foarte bine pus la punct tot.

Un alt punct turistic este Poarta Bradenburg care este pozată de mii de turisți dacă vii la ora prânzului. Pentru o amintire frumoasă vă recomand să veniți dimineața. Este amuzant să-i privești pe oameni cum încearcă să prindă toată poarta într-o poză. Se pun în genunchi și chiar pe burtă. Poza perfectă există, dar nu am făcut-o noi.

Această poartă a fost ridicată ca simbol al păcii. Deasupra ei este carul victoriei tras de patru cai și condus de zeița păcii.

În jurul porții stau trăsuri și chiar bicilete cu anumite compartimente unde pot sta doi oameni. Noi am stat trei. Mulțumim Dani pentru surpriza plăcută! Ce ne-am mai distrat!

Băiatul cu care am fost ne-a pus muzică și am făcut o tură de parc. Toată plimbarea a durat 30 de minute pentru 25 euro, dar atunci când ești cu oameni faini e de neprețuit.

Ca și  mijloc de transport  noi am folosit trenul și  metroul. Trenul îl puteți lua și  de la aeroport. Este o variantă chiar acceptabilă ca preț. În Berlin nu am avut probleme la capitolul financiar, este destul de ok peste tot. Mâncare, bere, muzee și alte plăceri. Au multă patiserie bună, cele mai bune sandwich-uri și o varietate mare de salate și fructe.

Este un oraș în care poți să mănânci chiar ce-ți poftește inima. Dar inima mea a vrut aproape zilnic covrigelul lor renumit cu sare = pretzelul lor. Ce aluat bun! Îl găsești aproape în tot Berlinul până și în supermarket-uri.

IMG_20190112_203632_033

Un alt punct de atracție destul de important pentru Berlin îl veți găsi la Memorial to the Murdered Jews. Un loc destul de interesant în care te poți pierde ca într-un labirint. Trebuie să păstrezi liniștea totuși deși pe parcursul traseului nu ai cum să nu te ascunzi puțin de partenerul tău. Nouă ne-a plăcut acolo. Intrarea este liberă.

Alexanderplatz este locul unde te poți pierde în magazine. Sunt destul de multe. Este o piață ca oricare alta. Nimic interesant sau deosebit. Pare destul de plăcut să stai pe o bancă să admiri forfota existentă.

IMG_20190114_144545_360

Ce mi-a plăcut mie a fost Zidul Berlinului și Checkpoint-ul Charlie. Pe zidul Berlinului veți putea observa anumite perspective artistice. Nu puteți rata așa ceva. Unele sunt chiar sugestive. Unele au fost șterse că au fost prea sugestive. E multă istorie în Berlin cam la orice pas, dar la Checkpoint Charlie parcă te simți cel mai aproape de ea. Acolo vă puteți poza cu niște oameni îmbrăcați în soldați. Au încercat să reconstruiască puțin decorul și este foarte reușit.

IMG_20190129_113134_161

Cafenele de specialitate vizitate:

  • Refinery
  • The Barn
  • Five Elephant
  • Populus
  • Bonanza
  • The Visit Roastery
  • 19 Grams

Cam atât despre Berlin! Se poate vizita în 3 zile cu un plan bine pus la punct! Și dacă nu ai chef de plan, te las să te pierzi în magia lui!

Cu drag,

Elena ❤

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s