Japonia: Traseul în Tokyo

Salutare, călători!

PICNIC_20190519_214600094

Astăzi ne întoarcem în forță cu un super articol dintr-o super destinație. Am ales ca ziua mea să fie sărbătorită în Japonia anul acesta. Anul trecut am aterizat în Maldive, dar ploaia ne-a cam dat bătăi de cap. Am reușit să facem o excursie frumoasă, dar anul acesta am ales un loc puțin mai nebunesc.

20190518_114352-01

Cu ce am zburat?

Am zburat din București cu Fly Dubai până în Dubai. Drumul a durat aproape 5 ore. De acolo am avut conexiunea directă cu Tokyo zburând cu Emirates. Biletele de avion au fost reduse datorită prietenei noastre Daria. Mulțumim! Prețul biletelor din București – Dubai, două persoane dus-întors a fost de 456 euro. Prețul biletelor reduse Dubai – Tokyo prin compania Emirates a fost fix 1000 $. Zborul din Dubai în Tokyo este de 10 – 11 ore. Tokyo are două aeroporturi: Haneda, care are și curse internaționale, dar mai mult e pe curse domestice și Narita care este internațional. Ai mai multe șanse să aterizezi și să pleci de pe Narita. Haneda este mult mai aproape de oraș.

PICNIC_20190522_114201720

Unde am stat în Tokyo?

Asta e o nebunie. Tarifele cazărilor sunt de la scumpe la foarte scumpe, dar am găsit o ofertă extraordinar de bună. Ce-i drept nu a fost chiar în buricul târgului, dar cu ajutorul unui autobuz + metrou ajungeai în 45 de minute în Shibuya.

Toate cele 9 nopți ne-au costat doar 2300 de lei. Spun doar pentru că este un preț excepțional pentru atâtea nopți. Cazarea se numește C’est Jolie. Este o agenție care are mai multe camere într-un bloc.

PICNIC_20190521_141254307-01

Ce este fain la această cazare?

Apartamentul este foarte curat, extraordinar de curat. Ai un dormitor cu două paturi confortabile și două birouri. Ai o bucătărie mobilată cu tot ce ai tu nevoie: pahare, farfurii, tacâmuri, chiuvetă, aragaz, cuptor cu microunde și fierbător de apă. Există containere de reciclare. Dușul este separat de WC și la duș găsești șampon, balsam plus gel de duș. Ești la un minut aproape de stația de autobuz. Ai parte de liniște.

PICNIC_20190522_173108290

Ce nu este fain la această cazare?

Nu îți vor permite să îți lași bagajele la ei chiar dacă nu mai vin alți turiști. Ca să ai acces la cheia de la apartament ai de mers cam 10 minute pe jos pentru a ridica cheia de la un magazin. Cum vii obosit cu bagajele a fost cam greu. Am și o soluție pentru bagaje. Le poți lăsa la dulapurile din stații. Fiecare stație are aproape un loc de depozitat bagajele. Poți plăti cu cardul Pasmo sau cu cash. Nu se poate cu cardul de credit. Un miros puțin deranjant în camera cu wc-ul. Poți trece cu vederea, dar se putea mai bine.

IMG-20190519-WA0020-01

Impresii despre Tokyo

Nu credeam că vom ajunge atât de devreme în Japonia. Mi-am imaginat-o mereu prea departe și destul de scumpă. Vlăduț a decis să-mi ofere cadou acestă experiență și bine a făcut. Mai mereu auzi în jurul tău că o destinație e scumpă și atunci imediat te reorientezi către altceva deși sufletul tău clar o vrea. Nu vă lăsați convinși de gândurile sau bugetul altcuiva. Nu toți alergăm după restaurante fancy și cocktail-uri de fițe. Oricând mă regăsesc în mâncarea de stradă și o cafea bună lângă luată la pachet colindând străzile ascunse ale orașului. Tokyo are de toate pentru toți.

20190524_131910

Siguranța

În zilele noastre, am început să iau în considerare siguranța unui oraș. Sunt de fel mai panicată, dar cu așa evenimente neplăcute care mai au loc e bine să fii precaut. Tokyo este safe în mare parte. Nu am avut incidente de nici un fel. Am avut parte de priviri dubioase, dar nu m-am simțit în pericol nici o secundă. Te poți plimba liniștit atât ziua cât și seara. Citisem pe net că seara sunt anumite zone mai dubioase  care pot fi evitate. Mereu e bine să fii precaut. O să vedeți mașini de poliție și polițiști mai mereu pe stradă. Unii îți pot cere să te identifici. Să aveți auspra voastră mai mereu un buletin, carnet de șoferi sau chiar pașaportul. Doar un control de rutină, să nu vă panicați. Polițiștii sunt foarte drăguți și îți răspund cu un zâmbet dacă au ocazia.

20190524_123352

Curățenia și câteva reguli

În Tokyo se reciclează, dar în tot în Tokyo e cam greu să găsești un coș de gunoi. Străzile sunt curate lună, dar cum reușesc oamenii aștia să țină totul atât de curat? E simplu, prin educație. Lumea nu aruncă pe jos, lumea păstrează mizeria până la primul coț de gunoi găsit. Coșurile pentru plastic sau doze se găsesc mai des, de obicei lângă automatele care servesc băuturi. Am văzut un singur japonez care a aruncat un muc de țigară pe jos, în rest 0.

Este curat în metrou, pe stradă și în toate toaletele posibile. Cele mai curate toalete din viața mea aici le-am găsit. Doamne, cât de bine era să intri într-o toaletă și să nu te oripileze ceea ce ai văzut sau să ți se întoarcă stomacul pe dos! Toaletele toate erau GRATIS, cele din mall, stațile de metrou și cele de pe stradă.

Menținerea acestei curățenii constă și în faptul că japonezii nu prea mănâncă în mers. De multe ori am făcut și noi așa, dar am mai mestecat și-un sandwich mergând și având mult mai multă grijă să nu lăsăm ceva în urma noastră.

20190524_202614

Transportul în Tokyo

Aici, am cam plâns, financiar vorbind. Transportul în Tokyo cel puțin este destul de scump, din punctul nostru de vedere. Adică, băgam 20 $ amândoi pe card aproape zilnic. Ca să ajungi dintr-o parte în alta sunt distanțe lungi și te cam costă. Trebuie să schimbi autobuze, trenuri și metrouri.

Când am văzut harta metroului din Tokyo am crezut că înebunesc. Linii peste linii, toate culorile din lume se combinau și erau toate una peste alta. Nu te stresa! Este mult mai ușor și logic decât pare. Sistemul lor de transport este foarte bine pus la punct pentru turiști și nu este deloc greu. Google Maps-ul îți va face viața mult mai ușoară.

Pentru a intra în partea de transport trebuie să începi de la aeroport. Pe oricare aeroport ai ateriza vei găsi un magazin care vinde carduri speciale pentru turiști. Ele se numesc Pasmo Card. Sunt drăguțe și roz și au și o pisică pe ele. O să pun o poză  mai jos. Prețul unui Pasmo Card este de 2000 de yeni din care 500 de yeni reprezintă depozitul. După ce ai terminat vacanța se pot returna și îți primești înapoi suma rămasă pe ele + depozitul. Totul vine la timp, nu ai parte de surprize. Vreau să atrag atenția asupra unui fapt. Cât am fost acolo, la un moment dat într-un metrou se anunța că există un pericol și că poliția este în alertă. Nu vă speriați! Este un mesaj pentru a ține totul cât mai safe. Noi ne-am speriat mai mult.

20190520_113522-02

Mâncarea în Tokyo

Încep prin a vă spune că majoritatea magazinelor în Tokyo percep taxă, adică pe lângă prețul afișat se mai adaugă 8%. Să nu aveți surprize când cumpărați ceva.

Mâncarea este cea mai importantă pentru mine. Dacă nu am mâncat, nu mai are rost excursia. Am avut ceva bătăi de cap în Tokyo pentru a găsi prețuri accesibile pentru mâncare. Mi-a alinat suferința hypermarket-urile Life. Vi le recomand. A fost oaza din deșert. Așa m-am simțit când le-am găsit. În Shibuya cât și alte zone turistice prețurile sunt ridicate. Găsești rar ceva bun la un preț sub 7 $. Mâncarea de stradă este acceptabilă, dar nu mereu este cea mai bună variantă. Life vine cu o gamă variată de tot cee ce ai tu nevoie. Noi am mâncat orez, noodles, pește, pui, supă de porumb, toate dulciurile posibile sunt bune (homemade). Variante sunt, dar sunt piperate ca și preț. Dacă mergi în vacanță o dată pe an și alegi Japonia, nu o să ai probleme pentru că te vei răsfăța. Dacă ești pe budget ca și noi și călătorești mai des nu o să vrei să arunci cu banii în stânga și în dreapta. Nu prea ne place nouă sushi, dar aici e raiul pentru așa ceva.

Ai ca și variantă și automatele cu mâncare. Ce trebuie să știi este că majoritatea preparatelor sunt de tip fast-food și sunt congelate apoi încălzite pentru a fi savurate de tine. Merge să încerci măcar o dată!

Pe partea de sete vei găsi bere locală și vin la prețuri acceptabile. Vei găsi automate cu ceaiuri și apă cam peste tot. Mâncarea și băutura nu e o problemă în Japonia,  banii sunt!

20190524_182928

Moneda locală

Yen-ul este moneda locală a Japoniei -> 1 yen = 0, 039 lei

Găsești rar magazine care acceptă plata cu card-ul deci fii sigur că vei avea destul cash la tine. Fără cash nu exiști în Japonia! Nu există noțiunea de contactless.

PICNIC_20190523_104404477

Internetul în Japonia

Bineînțeles că vei avea internet la cazare, dar ce ne facem când vrei să vizitezi ce ai de vizitat?

Internetul este foarte important în Tokyo și cred că nu te poți descurca fără o cartelă de internet, cel puțin la început. Noi am luat o cartelă pentru 7 zile cu 160 lei. Ne-am folosit de toți banii cum s-ar spune. Cartela o puteți găsi în aeroport. Să studiați ofertele cu grijă până găsiți una pe placul vostru. Aici lumea nu te prostește pe față!

20190524_182816

Fusul orar

În Japonia ora locală este cu 6 ore înaintea României. Primele două nopți nu prea am putut să dorm. Durează puțin până te obișnuiești, dar nu prea am simțit oboseala că a intrat bucuria de turist în mine.

IMG-20190524-WA0001-02

Oamenii din Japonia

Oamenii sunt calzi și primitori. Mi s-au părut puțini ciudați în comportament pe alocuri, dar nu în sensul rău. Sunt direcți și reacționează ca din topor câteodată. Se apleacă când se salută unii pe alții și îți trimit câte un zâmbet la fiecare contact vizual.

Ne-am simțit foarte bine primiți în Tokyo. Ne-am lovit de un singur lucru care ne-a scos din minți: limba engleză. Greu frate cu limba engleză! În cafenele ne-am mai descurcat, dar în afara lor mai greu. Cei tineri știu cât de cât, dar cei mai în vârstă nici o șansă. Ne-am înțeles prin semne mai mult. Multă răbdare să ai!

20190521_190051-01

Ce am vizitat în Tokyo?

 • Shibuya, locul unde e cea mai aglomerată trecere de pietoni din lume. Credeam că o să am un sentiment ciudat și o să mă simt destul de agitată să mă simt înconjurată de atâția oameni, dar a fost total opus. M-am simțit mai vie ca niciodată. Te umpli de un vibe pozitiv deoarece ești un turist zăpăcit în atâția oameni puți pe treabă. În această zonă găsiți și statuia lui Hachikō.
 • Yoyogi Park
 • Takeshita Street
 • Roppongi Hills
 • Tokyo Tower
 • Nippon Television Tower  – În acest loc este un ceas superb, un întreg mecanism pe care-l puteți observa la diferite ore.
 • Nakagin Capsule Tower – Cu ceva timp în urmă pentru a rezolva problema suprapopulării din Tokyo, statul a construit așa zisele blocuri tip capsulă. Pentru fiecare familie se distribuia o capsulă din acest bloc. Treaba nu a ținut deoarece locul alocat era foarte mic. Acest bloc poate fi observat și astăzi, dar nu este locuit de nimeni.
 • Ginza
 • Tzuki Market
 • Ueno Park
 • Asakusa
 • Sensoji Temple
 • Shimokitazawa
 • Omotesando
 • Rainbow Bridge – merită o plimbare pe el în toate momentele zilei
 • Tokyo Metropolitan Government – aici aveți intrare gratis, un view superb de la etajul 45
 • Shinjuku
 • Imperial Palace – grădinile se pot vizita gratuit și puteți descărca aplicația online pentru a putea parcurge traseul cu informații extra
 • Odaiba – este o zonă superbă cu plajă, cu vedere spre Rainbow Bridge, cu o copie a Statuii Liberății și un loc ideal de unde puteți vedea apusul.

20190522_123623-01

Cafenele de specialitate vizitate:

 • Onibus Coffee
 • Coffee Supreme
 • Fuglen
 • About Life Coffee Brewers
 • Sarutahiko Coffee
 • Blue Bottle
 • Verve Coffee
 • Nozy, The Rostery
 • Little Nap
 • The Local Coffee Stand
 • Marayuma Coffee
 • Glitch Coffee
 • Unlimited Coffee Bar
 • Lattest
 • Bear Pond Espresso
 • Koffee Mameya
 • Be a good neighbor
 • Leaves Coffee

20190524_190204

Nu ai cum să te plângi în Tokyo de cafea. Ai cafea bună la tot pasul. Oamenii de aici sunt pasionați și foarte profi în tot ceea ce fac.

Ne-am simțit foarte bine aici. Aș mai veni! Tot acest oraș are vibe-uri pozitive și pline de viață!

Merită Japonia, merită Tokyo!

PICNIC_20190601_162201598

Cu drag,

Elena <3!

6 thoughts on “Japonia: Traseul în Tokyo

 1. rofstef June 3, 2019 / 7:13 pm

  Cand am văzut titlul, repede am sărit pe steluță so plesnesc :))

  Foarte Frumos Gest !
  Îmi place Japonia pentru disciplină, corectitudine si sufletul pe care îl pun în orice.. Dar mai visez !!

  Aaaa, și era să uit

  Sănătate, Fericire și
  La Mulți Ani !!!

  Like

  • elenaoprea22 June 3, 2019 / 7:22 pm

   Iti doresc sa visezi si sa ajungi acolo. E alta lume. Iti multumesc 🎊

   Like

   • rofstef June 3, 2019 / 9:10 pm

    Mă Bucur că ați putut ajunge ! Și eu Vă Multumesc, Seară Faină !!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s