Primăvara în detaliu

O primăvară frumoasă tuturor!

Screenshot_20190307-112125_Instagram-01

Am zis să vă fac un articol cadou pentru voi în loc de mărțisor. Vă doresc tuturor o primăvară frumoasă și un început fresh cu soare! Dacă nu aveți motivația necesară, nu-i bai! E ok să mai ai și momente și zile în șir în care chiar nu miști un deget. Ceea ce nu e bine, este să continui cu această atitudine.

Când am luat o pauză de la scris am luat-o cam lungă. Un an de zile am  strâns idei și multe povești frumose pe care le-am ținut pentru mine. Acum văd că ideile tot vin și eu nu mai apuc să le scriu. E de bine!

Acum că avem cafeaua pe birou și o melodie frumoasă la căști să-i dăm drumul la articol.

Deschid ochii și mă uit lângă mine. El nu mai e în pat. Deja se aud vasele cum se lovesc în bucătărie. Pregătește un ovăz delicios. Mia își atinge nasucul umed de obrazul meu. Iar ai dormit mai mult decât trebuie, mami! E deja 7:30. Ups, chiar că e târziu! Asta e unul din lucrurile pe care chiar le aplic atunci când primăvara își face apariția. Trezitul cât mai devreme. Vreau să ajung să mă trezesc la 5. Deocamdată 6:50 e tot ce pot. Acest trezit devreme implică și să adormi la o oră decentă. Nu mai găsi scuze, bagă-te la somn!

Îmi place ca ziua să fie cât mai lungă. Așa poți să faci mai multe și să fii mai productiv dacă știi cum să-ți folosești timpul.

Luăm micul-dejun și discutăm despre cum se va defășura ziua. Apoi urmează cafeaua. Primăvara chiar aduce un gust mai bun cafelei. Aduce soarele care apare fix când pregătești cana de cafea. Mirosul a învăluit toată bucătăria. Cu lumina bună ce cade pe noua ta măsuță imortalizezi un moment și savurezi o cafea bună alături de cei dragi ție.

Soarele luminează întreaga casă. Atmosfera e motivantă și parchetul devine cald de la razele de soare. Mia stă întinsă la soare și se simte ca în Mamaia, dar mult mai ieftin.

Cu fiecare gură de cafea, inspirația vine. Mă uit spre cer. Albastru ca în tabloul pictat de prietena mea Mira. Apare timid câte un norișor, dar soarele îl pune la colț. Nu mai am probleme  cu ce să mă îmbrac. Vremea este superbă. Ce bine! Nu o să mă mai simt ca un luptător sumo când ies din casă. Un tricou, o pereche de jeanși și o jachetă. Atât de simplu, nu?

Lalele, lalele peste tot. Ghioceii, trandafirii și zambilele stau la loc de cinste. Pe stradă lumea îmbrățișează primăvara. Văd zâmbete și căldură. Au apărut și ochelarii de soare. Mi-au lipsit. Nu mai ai nevoie de căciulă și mănuși. Nu mai înjuri că ai nasul înghețat. Nu mai aluneci pe stradă.

Sunt un iubitor al căldurii, dar trăiesc și frigul iernii. E bine să trăiești fiecare moment! Nu mai trăi doar pentru vară! Nu mai trăi doar pentru weekend! Nu mai trăi doar pentru vacanțe! Trăiește pentru tot, acum, aici!

Atunci când îți dorești să sari peste etape, piezi. Pierzi clipe și o să te doară. Timpul și sănătatea nu pot fi cumpărate! Lumea e mai colorată și acum ne plimbăm prin parcul care devine verde. E vibrant. Acum drumurile spre cafenele vor fi mai blânde. Mergi mai mult pe jos! O să observi multe detalii. Detalii pe care le treci cu vederea de  pe geamul mașinii. Fii recunoscător că ești sănătos și că picioarele te pot duce în locurile mult dorite.

Ohh, primăvară! Acum am trei buchetele de lalele. Mi-a spus că le merit pe toate!  Îmi aduce flori de mai multe ori pe an. Dar când apar lalele știu că apar și magnoliile. Când apar magnoliile știu că vine ziua mea. Mereu apare câte ceva bun, dar trebuie să aștepți. Dacă ai așteptat prea mult înseamnă că trebuie să faci și tu un efort suplimentar.

Toată Europa înflorește. Așa că planificarea vacanțelor este mai plăcută. E plăcut să te plimbi pe străzi cu soare. Și chiar meriți o vacanță!

Și odată cu primăvara cică apare astenia. Nu prea cred în astenie. E un motiv ca oamenii să facă pe irascibilii fără ca tu să te superi. Păi ai astenie dacă mănânci numai prostii și stai prea mult pe scaunul de la birou. Hai să nu mai dăm vina pe astenie. Poate ai sufletul obosit, nu organismul!

Aleargă, vorbește cu cei dragi, dormi! Fă-ți timp pentru tine! Citește!

Nu mai timp pentru a te plânge pentru că gata! Uită-te pe geam! E primăvară!

Fă-ți lista și începe de acum să faci tot ceea ce ți-ai notat! Dacă nu ai început din ianuarie cum trebuie, începe cu martie!

Mi s-a terminat cafeaua așa că termin și eu acest articol. Au fost câteva elemente care au fost îmbinate cu niște încujări. Deși încurajările există am nevoie și de motivarea și motivația ta! Hai că se poate!

Mulțumesc că ești alături de postările mele! Mulțumesc că ți-ai făcut timp! Dacă ai citit acest articol deja ai început cu un obiectiv important cel de a citi mai mult. Bravo!

Cu drag,

Elena.

 

2 thoughts on “Primăvara în detaliu

  1. rofstef March 16, 2019 / 6:22 pm

    Mi-au placut aceste rânduri și sfaturi, cel mai mult mi-a plăcut când ai spus despre astenie, chiar mi-a venit să râd, de obicei femeile se victimizează și așa cum ai spus, prea ușor dau vina pe astenie.. Eu unul nu cred în astenie asta, n-am fost când sa predat despre ea, nu știu ce-i, la ce e bună, probabil că nu leagă de persoanele nascute primăvara, ori ca mine în Martie..
    Primăvară Superbă vă Doresc !!!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s