Cum să ne găsim pierderea?

 

De ce pierdem sau de ce nu ne putem împăca cu ideea de a pierde? Ce este în fond pierderea și din a cui punct de vedre este considerată o pierdere? Cine pierde? Tu, oportunitatea, momentul, viața? Cum evităm pierderea? Cum trecem peste pierdere?

Întrebări la care de multe ori vom avea un răspuns doar cu trecerea timpului căpătând încredere în noi și experiență. Pierderea e ceva ce putem evita de multe ori prin alegeri cât de cât înțelepte, dar uneori este inevitabilă. Ai vrea să nu fi pierdut, ai vrea să te întorci în trecut fix în momentul în care știi că urmează să pierzi și să faci tot ce este posibil să câștigi, să-ți găsești pierderea, după cum am spus în titlu.

Când doare pierderea?

Uneori doare fiecare secundă, fiecare minut. E ceva ce nu poți lăsa, ceva ce te consumă și te sâcâie, ceva ce te mănâncă pe interior, acum, normal că depinde și de ceea ce pierdem.

Putem pierde foarte multe în această viață și nu toate pierderile sunt pierderi, dacă mă înțelegeți. Pierdem bani, dragoste, persoane, sănătate, bunul simț, încrederea, propria persoană, etc.

Ce este rău atunci când pierzi?

În multe din cazuri nu le mai poți câștiga înapoi (pierderile). Nu le mai poți avea. Pierderile sunt pierderi. Totuși de ce nu pot intra aceste pierderi la categoria PIERDUT ȘI GĂSIT cum au mall-urile sau cum ar trebui să aibă mall-urile. În Dubai cât am stat zilnic se pierdeau sute de lucruri, de la telefoane până la copii. Știu sună nebunesc, dar credeți-mă pe cuvânt că este adevărat. Știu că sunt prieteni din Dubai care mă citesc deoarece văd pe statistici și pot confirma și ei acest lucru. Să nu deviem de la subiect, de ce nu putem avea o secțiune așa? E simplu! Pentru că așa e VIAȚA. Cred că urăsc două fraze pe acest pământ și probabil le voi detesta și în ceruri. (umor negru alert!) Prima ar fi: „Asta e viața, iar cea de-a doua a fost și hit-ul pandemiei Totul va fi bine. Dacă cineva suferă de o pierdere, părerea mea umilă ar fi să te ferești de aceste două fraze, nu ajută la absolut nimic, nici la motivație, optimism și nici la vindecare. Mai bine ia o ciocolată sau dă-i o îmbrățișare persoanei care trece printr-un moment dificil.

În această minunată viață experimentăm multe pierderi, dar cea mai mare pierdere e să te pierzi pe tine. Oamenii pierd lucruri, persoane dragi în fiecare zi. Majoritatea nu varsă lacrimi, nu au grimase pe chip, sunt împăcați instant că au pierdut ceva. La un moment dat am fost și eu așa. Nu știu exact dacă e de bine sau rău, știu doar că fiecare pierde în felul lui și nu ar trebui judecat pentru asta.

În primul rând ar trebui să înțelegem că pentru orice pierdere la un moment dat vom avea și un câștig, care nu apare imediat. Ca să putem acționa pe viitor ar trebui să vedem imaginea mare, da? Cum spun ăștia pe engleză, THE BIG PICTURE, nu să ne oprim la bucățele. Pentru orice pierdere ar trebui să ne acordăm timp. Deși e clișeu, timpul chiar vindecă sau măcar diminuează tristețea și suferința.

M-ar interesa și părerile voastre în comentarii, pe Facebook sau Instagram cum am putea găsi soluții la pierderile pe care le suferim? Cum am putea trece mai ușor peste?

Procesul ar fi următorul. Vezi că ai pierdut, simți că ai pierdut apoi negi că ai pierdut. Ar trebui să te înveți cu ideea că ai pierdut și să accepți pierderea. Refaci tot filmul încet în minte, detaliu cu detaliu și derulezi la nesfârșit clipa în care ai știut că o să pierzi. Apoi vii cu soluții, cum aș fi putut să nu pierd. E simplu să vezi cum ai pierdut după ce s-a întâmplat deja. Nu e deloc simplu înainte de a pierde deoarece nu poți fi sigur de ceea ce spui, gândești sau chiar acționezi.

Ăstea ar fi unele dintre gândurile pe care le am atunci când pierd. Din păcate de curând am pierdut un prieten. Acest articol aș vrea să fie pentru el. Nu am nici un regret față de toate întâlnirile cu el deoarece a fost un om minunat și mereu am plecat cu inima plină de la el din cafenea. Pierderea propriei persoane sau a uneia dragi este cea la care ar trebui să depui cea mai mare energie în recuperare. Celelalte pierderi deși nu sunt plăcute poate în timp se vor găsi anumite soluții.

Mi-ar plăcea să aud și părerea voastră. Se pot evita pierderile? Voi cum acționați după ce pierdeți?

Cu mare drag,

Elena ❤

Dacă ți-a plăcut articolul, mă poți susține cu o cafea în link-ul de mai jos sau pe pagina principală a blogului! Mulțumesc mult!

Bine, bine, dar ce facem când nu putem depăși o pierdere. Ce facem când simțim că ne pierdem pe noi? Cum ne comportăm atunci? Cum ne vindecăm? Cum ne putem simți pregătiți să acționăm din nou și poate să ne supunem unui alt gând sau situații reale de a pierde din nou?

Buy Me A Coffee

4 thoughts on “Cum să ne găsim pierderea?

 1. Luiza-Cristina March 23, 2021 / 11:26 pm

  In primul rând apreciez ca nu ti-ai pierdut încrederea și puterea de a scrie despre asta.
  Îmi pare rău pentru pierderea voastră. Cuvintele sunt prea mici in fata unui astfel de eveniment.
  Sa pierzi este inevitabil. Dacă ma întrebi pe mine, nu pierderea este marea provocare, ci reacția la acea pierdere.
  Poate tocmai pierderile m au învățat ca ceea ce nu putem schimba, trebuie acceptat. 😟
  Nu cred ca putem evita pierderile, cred ca fac parte din evoluția noastră, ca ființe. Însă, cu siguranța o pierdere, de orice fel, este menită sa ne învețe sa apreciem puternic viața cu tot pachetul ei.
  Bun articol! Intens. 🤗

  Liked by 1 person

  • elenaoprea22 March 24, 2021 / 8:26 am

   Multumesc din inima pentru sprijin si comentarii la toate articolele. SEnd you love and hugs ❤

   Like

 2. rofstef March 27, 2021 / 6:27 am

  Atât timp cât ne atașăm de oameni și lucruri, simțim și suferim o pierdere.. Cu cât atașamentul este mai profund, cu atât mai mult pierderea este mai grea, mai dureroasă.
  Eu când am pierdut câinele meu, am intrat în depresie o săptămână; alții mai mult, iar unii deloc.
  Când pui suflet și iubești cu sufletul, atunci când te desprinzi de ceva sau cineva, tot sufletul este cel care suferă pe măsura dependenței pe care ai avut-o pentru acel ceva/cineva.

  Trebuie/ar trebui să învățăm ca noi să nu deținem pe nimeni, și nimeni să nu ne aibă în posesia lor; astfel ar dispare suferința lucrului pierdut.
  Știu, sună ca naiba, dar așa suntem noi: e musai să ne legăm inima de prea multe – de oameni, animale, mașină, casă, copii, părinți și o listă lungă de posesiuni care le considerăm ale noastre..
  Cu ce-am venit noi pe lumea asta ?
  În pielea goală; cu ce mergem de-aici, în pielea goală.
  Știu; când nu te atașezi cu sufletul, nici nu iubești cu sufletul, iar când noi iubim cu inima, atunci trebuie să ne pregătim sufletește atunci când pierdem lucru iubit de noi.

  Vom mai și suferi pe lumea asta, pierderile, dar mai bine să iubim.! 🤗

  Like

  • elenaoprea22 April 3, 2021 / 3:03 pm

   Multumesc frumos pentru gandurile impartasite si imi pare rau pentru pierderea ta! Sa ai o zi frumoasa!

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s